Känslan av att vara ny

Nu har jag varit en vecka på nya jobbet. Jag är alltså fortfarande väldigt ny, och all ny info är fortfarande överväldigande. Jag har i alla fall lärt mig var kaffet finns. Det känns bra. Sen är det bara allt det där andra. Det där med rutiner, vem är vem, var finns all info jag behöver osv osv. Ett steg i taget närmar jag mig dessa frågor, och till slut blir de självklarheter. Det vet jag, för det är så det funkar.

Känslan av att vara ny på ett jobb är tudelad. Jag vill ju inte vara ivägen och ställa allt för dumma frågor. Samtidigt får jag ju inte veta något om jag inte frågar. Såklart. Men det är också spännande. Allt är nytt, och jag försöker att sortera bland alla intryck för att få i mig så mycket kunskap som möjligt. På så sätt är det en väldigt intressant tid just nu. Det ska också bli spännande att se när i tiden jag slutas ses som den nya killen på jobbet. Antagligen innan jag själv slutar att se mig som det.

Jag är van att vara ny på jobbet. Jag har haft en hel rad olika arbeten genom åren, så att vara ny är inte nytt. Den här gånger tänker jag dock inte bara vara ny, utan även bli gammal på jobbet. Gammal i bemärkelsen varit länge på företaget alltså. För ung tänker jag vara betydligt längre än så!

#045 jusqu’ici tout va bien…

Annonser
Det här inlägget postades i Blogg100 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s