Tillbakablickstorsdag

Instagram startades för en tid sedan #throwbackthursday, som sedan också blev #tillbakablickstorsdag på svenska. Den senare med blygsamma 78 bilder jämfört med den internationella som ligger på ca 19 miljoner i skrivande stund. Användare postar bilder från förr. Det kan röra sig om förra veckan eller bilder som är tagna för 20 år sedan. Kriteriet är väl egentligen att de inte togs vid samma tillfälle som när bilden väl lades upp. Jag gillar #tillbakablickstorsdag. Det är kul att sitta och välja bland äldre bilder, och det är rätt trevligt att se vad andra lägger upp också. Få se personer i sina tidigare liv, dvs innan jag lärde känna dem, om än bara digitalt.

Idag är det torsdag, och jag tänker att dagens inlägg får tillägnas just #tillbakablickstorsdag. Jag har valt ut ett par bilder som förvisso inte är speciellt gamla, de togs i maj 2012, men det är fina minnen. Bilderna är från Studio Sunlight och mitt bands senaste inspelning. Sunlight är en världskänd och legendarisk studio, i alla fall när det kommer till genren dödsmetall. Bakom spakarna sitter Tomas Skogsberg, kanske en ännu större legend än hans studio. Vi har spelat in ett antal skivor här, men förra året var första gången det var sommar. Annars har vi varit här vintertid, kallt och mörkt. Det kanske är bättre utgångspunkt för att skapa mörk musik, men va fasen, det går ju inte komma ifrån att värme är mer behagligt.

Att spela in en skiva är stundom sjukt roligt, stundom jobbigt och ibland riktigt tråkigt. Men jag gillar verkligen Sunlight, och framför allt Tomas. Ett orginal som det är riktigt trevligt att snacka skit med. Och han är ju faktisk fadern av det sk svenska dödsmetallljudet. Bara en sån sak.

Detta bildspel kräver JavaScript.

#058 jusqu’ici tout va bien…

Annonser
Det här inlägget postades i Blogg100 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s