Känslan av att vara ny

Nu har jag varit en vecka på nya jobbet. Jag är alltså fortfarande väldigt ny, och all ny info är fortfarande överväldigande. Jag har i alla fall lärt mig var kaffet finns. Det känns bra. Sen är det bara allt det där andra. Det där med rutiner, vem är vem, var finns all info jag behöver osv osv. Ett steg i taget närmar jag mig dessa frågor, och till slut blir de självklarheter. Det vet jag, för det är så det funkar.

Känslan av att vara ny på ett jobb är tudelad. Jag vill ju inte vara ivägen och ställa allt för dumma frågor. Samtidigt får jag ju inte veta något om jag inte frågar. Såklart. Men det är också spännande. Allt är nytt, och jag försöker att sortera bland alla intryck för att få i mig så mycket kunskap som möjligt. På så sätt är det en väldigt intressant tid just nu. Det ska också bli spännande att se när i tiden jag slutas ses som den nya killen på jobbet. Antagligen innan jag själv slutar att se mig som det.

Jag är van att vara ny på jobbet. Jag har haft en hel rad olika arbeten genom åren, så att vara ny är inte nytt. Den här gånger tänker jag dock inte bara vara ny, utan även bli gammal på jobbet. Gammal i bemärkelsen varit länge på företaget alltså. För ung tänker jag vara betydligt längre än så!

#045 jusqu’ici tout va bien…

Detta inlägg publicerades i Blogg100 och märktes . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar